MT4 platform working slowly

Back to topics list  | 1 2 To post a new topic, please log in or register
avatar
1208
FMIC 2016.04.30 13:01 #
 
djirka:

metatrader uses about 1-2% of my CPU. the rest is internet browser, messenger and so on..., I currently use about 6-7% of my CPU and metatrader just looks frozen right now :( i don't use any P2P apps

Have you tried running just MetaTrade with no other applications, just to see if there is inter-application interference?

Have you tried different broker?

Also, in MetaTrader, in the lower-right corner there is a Connection Status icon. When you left-click it, what is the selected Server Name and what is the Latency delay in "ms"

Also, can you give us a little more info about your setup:

  1. MetaTrader build
  2. Windows Version
  3. Antivirus in use
  4. RAM Size
  5. CPU Specifics
  6. LAN Network Speed
  7. Internet Speed
avatar
12988
WHRoeder 2016.04.30 13:50 #
 
djirka: and metatrader just looks frozen right now
Did you mistakenly turn off autoscroll?

avatar
7
djirka 2016.05.02 10:39 #
 
WHRoeder:
djirka: and metatrader just looks frozen right now
Did you mistakenly turn off autoscroll?

no this was my fault. i forgot that it was saturday and the markets were closed :D

FMIC:

Have you tried running just MetaTrade with no other applications, just to see if there is inter-application interference?

Have you tried different broker?

Also, in MetaTrader, in the lower-right corner there is a Connection Status icon. When you left-click it, what is the selected Server Name and what is the Latency delay in "ms"

Also, can you give us a little more info about your setup:

  1. MetaTrader build
  2. Windows Version
  3. Antivirus in use
  4. RAM Size
  5. CPU Specifics
  6. LAN Network Speed
  7. Internet Speed

i tried running only metatrader and there was no difference, so no inter-app interference

latency delay is 40.06 ms

my setup is:

1. version 4, build 950
2. win 10
3. none
4. 8GB
5. intel core i7-5500U @ 2,4GHz
6. and 7. im not at home right now, so i cant tell you my internet speed. but i have never had a slight problem with my connection in many years

avatar
1208
FMIC 2016.05.02 11:50 #
 
djirka:

no this was my fault. i forgot that it was saturday and the markets were closed :D

i tried running only metatrader and there was no difference, so no inter-app interference

latency delay is 40.06 ms

my setup is:

1. version 4, build 950
2. win 10
3. none
4. 8GB
5. intel core i7-5500U @ 2,4GHz
6. and 7. im not at home right now, so i cant tell you my internet speed. but i have never had a slight problem with my connection in many years

So, I assume the problem is solved? It was due to weekend?

Or is it still slow?

avatar
7
djirka 2016.05.02 20:28 #
 
no its still slow unfortunately. only it was completely frozen during the weekend. logically, as the markets were closed. but as i was plunged into solving my problem, i forgot about that
avatar
12988
WHRoeder 2016.05.02 21:40 #
 
djirka: no its still slow unfortunately.
Define slow. What is slow? What are you doing?

avatar
7
djirka 2016.05.04 14:49 #
 
WHRoeder:
djirka: no its still slow unfortunately.
Define slow. What is slow? What are you doing?
it lags. it only actualises every few seconds, sometimes more than a minute
but these two days it seems working well. i don't know, what have changed
avatar
2017
gooly 2016.05.04 15:25 #
 

Is it correct that you you are using a vps-Server?

Than it could be that your provider has reduced for your account the "no. of cpu-ticks" - which is your provider?

Check the local time whether it is lagging too?

Back to topics list   | 1 2  

To add comments, please log in or register